Tabăra de zâmbete…pentru copii (Valea Plopului)

Cât de mult contează pentru tine un zâmbet de copil? Dar zâmbetul unui copil căruia viața nu i-a dat aceleași șanse ca și ție, ca și mie? Un copil care poate nu mai are părinți sau nu și-a cunoscut niciodată părinții, un copil care caută doar puțină atenție, puțină căldură și un zâmbet plin de dragoste din partea ta…
Pr. Nicolae Tănase aduce zâmbete pe chipurile a peste 400 de copii aflați în situații dificile de viață şi face acest lucru de peste 20 de ani în Centrul Social Pro Vita de la Valea Plopului. Şi a venit momentul să îl sprijinim în dezvoltarea acestui proiect grozav.
Din acest motiv, Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români Filiala Brașov (A.S.C.O.R. Brașov) răspunde acestei chemări încă din anul 2008, organizând în fiecare an tabăra „Împreună pentru copiii de la Valea Plopului”. Ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, această tabără îi aşteaptă la Valea Plopului, județul Prahova, pe toţi tinerii dornici să dea o mână de ajutor. Sute de elevi, studenți și tineri au participat la această tabără de-a lungul anilor, oferind zâmbete de bucurie și primind zâmbete de recunoștință.
Și tu poți fi unul dintre acești tineri. Ei au ales să fie lângă cei care au nevoie, au ales să schimbe lumea prin dragoste, sacrificiu şi bucurie. Tu ce alegi?
Astfel, ASCOR Brașov, te invită în perioada 19 august – 1 septembrie 2019 să fii voluntar alături de noi pentru copiii de la Valea Plopului.
Căutăm voluntari cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, harnici, serioși, entuziaști și implicați pentru ca ÎMPREUNĂ să aducem zâmbete pe chipurile celor în nevoie.
Printre activităţile specifice pe care le vom desfășura în tabără menționăm:

 

  • Program educativ şi recreativ, alături de copiii aflați în grijă la Valea Plopului;
  • Curăţenie;
  • Construcţii și amenajări interioare;
  • Bucătărie;
  • Participarea la slujbele religioase;
  • Diverse activități cu caracter gospodăresc;
  • Activităţi surpriză pentru voluntari (ex. focuri de tabără).

 

Cum te poți înscrie în tabără?
Intrând pe website-ul nostru ascorbrasov.ro/tabara-vp2019 și completând formularul online de înscriere până la data de 10 august 2019. Datorită faptului că putem oferi doar un număr limitat de locuri, va avea loc o selecție a tuturor aplicanților. Cei selectați să participe vor fi anunțați până la data de 11 august 2019. Masa și cazarea este oferită de către organizatori, GRATUIT, pentru toţi voluntarii acceptaţi în tabără. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către fiecare voluntar în parte.
Pot dona pentru organizarea acestei tabere?
Orice donație este mai mult decât binevenită și ne ajută enorm de mult la organizarea acestei tabere. Din acest motiv am pornit campania FII UN SPRIJIN PENTRU NOI! DAR MAI ALES FII UN SPRIJIN PENTRU EI!
Organizarea unei astfel de tabere care aduce la un loc peste 100 de voluntari, timp de 2 săptămâni, implică cheltuieli foarte mari din partea noastră și orice sprijin cât de mic ne este un real folos.
Fii un sprijin pentru noi, ca tabăra să rămână gratuită pentru voluntari.
Fii un sprijin pentru ei, astfel încât persoanele aflate în grija centrului să poată beneficia de pe urma activității voluntarilor.
Donațiile pot fi financiare, în alimente, instrumente de muncă ș.a. Puteti face donații în contul asociației noastre: 
Titular: Asociația Pro Vita
IBAN: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001
deschis la CEC Bank cu mențiunea “pentru tabăra de voluntariat de la Valea Plopului”

Pentru mai multe detalii și informații despre această tabără vă rugăm să intrați pe website-ul nostru: http://ascorbrasov.ro sau să ne scrieți la adresa de mail: ascor_bv@yahoo.com sau să ne contactați telefonic la numărul de telefon +4 0752 485 688.

FII VOLUNTAR! Dăruiește, crește și primește!

Hits: 2366

Posted in Tabere and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.