hollister outlet New Balance 574

Home » ASCOR Brasov la penitenciarul Codlea, vestind Naşterea Mântuitorului – reflectarea acţiunii în presa locală

ASCOR Brasov la penitenciarul Codlea, vestind Naşterea Mântuitorului – reflectarea acţiunii în presa locală

Braşov. 15 studenţi au ajuns la Penitenciarul Codlea

ASCOR Brasov colindand la Penitenciarul Codlea15 tineri de la Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) filiala Braşov au ajuns zilele trecute la Penitenciarul Codlea. Nu pentru că ar fi încălcat vreuna dintre cele zece porunci care se regăsesc şi în Codul Penal. Dimpotrivă. Ideea de a ajunge dincolo de gratii are legătură cu faptul că au fost crescuţi în spiritul iubirii creştineşti faţă de aproapele lor, indiferent cum ar fi şi unde ar fi acesta, şi în convingerea că toate lucrurile bune pe care le fac, pentru Dumnezeu le fac („«am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine» (…) „«Când Te-am văzut noi în temniţă şi am venit pe la Tine?» Drept răspuns, Împăratul le va zice: «Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut»”).
Îmbrăcați în port naţional românesc şi purtând tricolorul, cu zâmbete pline de dragoste, ei au dus vestea minunată a Nașterii Domnului, mai întâi personalului din sectorul administrativ, apoi au ajuns în secţiile de deţinere, unde ușile camerelor s-au deschis și deţinuţii au ieşit pe holuri pentru a asculta colindele şi chiar a cânta împreună cu studenţii, pe care i-au răsplătit cu aplauze călduroase.
Studenții au cerut să viziteze capela penitenciarului, fiind de-a dreptul încântați de pictura acesteia, la care au contribuit şi unii deţinuţi, şi au cântat acolo „Cuvine-se cu adevărat”. „Primirea colindătorilor este una dintre acțiunile cuprinse de conducerea Penitenciarului Codlea și de Serviciul de Educație și de Asistență Psihosocială în „Proiectul de Crăciun”, alături de slujbe religioase, de activități caritabile, de acțiuni desfășurate în comun cu asociații religioase, de spectacole și chiar de vizite în comunitate, astfel încât bucuria Crăciunului să fie prezentă și pentru cei privați de libertate”, a declarat psihologul Claudiu Ştaier,  de la Serviciul de Educație și de Asistență Psihosocială din penitenciar.

Sursa foto: Claudiu Ştaier

Sursa: http://www.mytex.ro/stiri-brasov/brasov-15-studenti-au-ajuns-la-penitenciarul-codlea_337348.php

 

ASCOR a vestit bucuria Nașterii Domnului până dincolo de gratii

1Mai sunt câteva zile până la Crăciun… În penitenciar, oamenii trăiesc aceste zile cu nostalgie, cu o tristețe traversată meteoric de mici bucurii, deși Nașterea Domnului prilej de nesfârșită veselie a sufletului este. Dornici să aducă vestea cea bună până dincolo de gratiile inimii, 15 tineri frumoși de la Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România au pătruns în lumea celor custodiați de instituția penitenciară.

Cum orice e trainic începe cu o rugăciune, intrarea lor astfel a fost binecuvântată. Prima dată au cântat în sectorul administrativ, aducând personalului vestea minunată a Nașterii. Îmbrăcați în straie populare și cu tricolorul în mijlocul lor, împodobiți cu zâmbete răsărite din sufletele lor credincioase, era imposibil să nu aducă bucurie.

Apoi, ușile camerelor de deținere s-au deschis și, pe fiecare secție în care sunt custodiați cei privați de libertate, zeci, apoi sute de oameni dornici să retrăiască sentimentul libertății s-au apropiat și au ascultat colindele. Răsplată minunată pentru colindători a fost să vadă că sunt primiți cu căldură, aplaudați și, mai ales, că ascultătorii au simțit nevoia să cânte împreună cu ei.

Ca toți bunii creștini, studenții au dorit să viziteze capela penitenciarului și au rămas încântați de pictura acesteia. Cum ne apropiam de finalul vizitei și cum tot lucrul bun se încheie cu o rugăciune, capela a vibrat la cântarea rugăciunii “Cuvine-se cu adevărat”.

A fost o zi frumoasă, în care bucuria apropierii Crăciunului a pătruns în fiecare cameră din penitenciar și în orice suflet măcar întredeschis credinței.

Primirea colindătorilor este una dintre acțiunile cuprinse de conducerea Penitenciarului Codlea și de Serviciul de Educație și de Asistență Psihosocială în “Proiectul de Crăciun”, alături de slujbe religioase, de activități caritabile, de acțiuni desfășurate în comun cu asociații religioase, de spectacole și chiar de vizite în comunitate, astfel încât bucuria Crăciunului să fie prezentă și pentru cei privați de libertate.

Implicarea comunității în reintegrarea celor care au comis infracțiuni este salutară și necesară, căci, precum se știe, locul fiecărui om este în libertate, în comunitatea sa și, în mod firesc, acolo se va întoarce. Este important, însă, dacă el va reveni ca persoană responsabilă, dispusă să se integreze și dacă, la rândul ei, comunitatea are capacitatea de a reda o șansă celui care se întoarce.

Sursa: http://newsbv.ro/2012/12/22/ascor-vestit-bucuria-nasterii-domnului-pana-dincolo-gratii/#

Lasă un răspuns

Hollister outlethollister UKmoncler outletabercrombie and fitchAbercrombie OutletMichael Kors Bagsnike free
abercrombie outlet Log In